top of page

NDC SPRÁVY: Nespúšťame ho z očí



V uplynulom roku si naše odvetvie muselo poradiť s obrovskou zmenou a s množstvom prekážok. Ale tu v Travelporte sme partia nenapraviteľných optimistov a napriek nepriazni osudu vytvárame nové príležitosti. Čo sa týka NDC môžete si byť istí, že ho rozhodne nespúšťame z očí. Chceme sa s vami podeliť o niekoľko významných vecí, ktoré sa nám v poslednej dobe podarilo dokončiť.

Travelport+ je tu


Nedávno sme spustili novú generáciu platformy Travelport+, ktorá je stredobodom našej globálnej NDC stratégie. Úplne zmení predaj cestovných služieb a zo všetkého najskôr zrýchli distribúciu obsahu z viacerých zdrojov. Uľahčí tak prístup k NDC obsahu k vyšším predajom, personalizáciu a obsluhe rezervácií.



NDC cestujúcích lieta čím ďalej viac

Singapore Airlines privítali v novembri na palube prvých cestujúcich, ktorých letenky boli naknihované cez Smartpoint. Pochvala agentúre Star Cruise Travel Services za vytvorenie rezervácie. Podobne ATPI a Maxim's Travel použili zo všetkých GDS práve Travelport+ pre vystavenie prvých NDC leteniek spoločnosti Qantas. Prvý cestujúci, ktorý letel na NDC rezerváciu s Qantas, cestoval 18. marca 2021 zo Sydney do Melbourne.


Full house: American Airlines

American Airlines nedávno predľžili niekoľkoročnú full content agreement – včetne NDC obsahu. Zmluva zahrňuje taktiež nový codeshare a rozšírené služby pre vnútroštátne rezervácie Alaska Airlines a JetBlue Airways. Čoskoro uvedieme niekoľko nových funkcionalít, ktoré uľahčia nákup a správu týchto rezervácií, vrátane nových balíčkov Main Plus*.


Kľud v sále, kľud v sále! Zasadanie Travelport NDC Leadership Councill

A taktiež sme publikovali výsledky stretnutia NDC Leadership Council, ktoré prebehlo v prvom kvartále tohto roku. Členovia rady zostavili zoznam "blockerov", ktoré bránia širšiemu zavedeniu NDC aprehľad funkcionalít, ktoré sú prezavedenie NDC najdôležitejšie (pozor spoiler: najžiadanejšou funkcionalitou je schopnosť zobraziť objednávku – pozrite sa na ostatné). Tento výzkum nám poslúži ako ukazovateľ na ceste k NDC a pomôže nám vyhnúť sa čomukoľvek čo by mohlo zabrzdiť ďalší vývoj. Tu si môžete prečítať víac o tom, ako sa podieľame na zmenách v našom odvetví s ohľadom na NDC.



* Balíčky Main Plus od American Airlines ponúkajú í buď sedadlo naviac v hlavnej triede, prípadne preferované sedadlo spoločně s dodatočným kusom odbavenej batožiny a prioritou pri nástupe do lietadla.

0 comments
bottom of page